Dinky toys en monopolygeld E-mail

Zo waren het in onze jonge jaren de Dinky Toy’s, nu we iets ouder zijn geworden zijn de auto’s met ons meegegroeid.

De kaasprikkertjes met vlaggetje zijn echte vlaggenmasten, de lego blokjes zijn bloembakken, het monopoly geld zijn euro’s en de door onszelf vervormde stemmen zijn echte klanten geworden, kortom T&O auto’s bestond al voordat wij het zelf beseften Smile

 

T&O’s Auto’s is de derde generatie van het familiebedrijf waarin de auto centraal staat.

De geschiedenis van het autobedrijf begint vlak na het begin van de vorige eeuw toen de 3-jarige Marten de Weerd met zijn ouders van Friesland naar Baarn verhuisde.

Het geslacht De Weerd bestond voor die tijd voornamelijk uit binnenschippers, maar Martens moeder kon niet tegen het leven op een schip.

Martens vader kon in Baarn een baan bij de gasfabriek krijgen, zodat het gezin besloot het noorden te verlaten.

De jonge De Weerd was de enige van de zes broers en twee zusters die koos voor het zelfstandig ondernemerschap.

Hij was gefascineerd door auto's, in het bijzonder Chevrolets en andere Amerikaanse merken en begon in 1934, midden in de crisisjaren, een taxionderneming & garage.

Zijn broers en zusters kozen voor de zekerheid van een baan in loondienst in Baarn, Hilversum en elders in de regio.

De Hilversummer, die in de tweede wereldoorlog was ondergedoken om te ontsnappen aan de Arbeitseinsatz, pakte na de oorlog zijn bedrijf direct weer op in het koetshuis van de familie van Mesdag aan de ’s Gravelandseweg.

Met veel kunst en vliegwerk kon Marten ook weer beschikken over zijn ’dierbare’ Dodge, die aan het begin van de oorlog in beslag was genomen door de Duitse bezetters.

Zo was hij een van de eersten in Nederland die weer de beschikking hadden over een auto en hij kon direct aan de slag met zijn taxi.

Naast de taxiritten begon hij ook met de in- en verkoop van personenauto's, verrichtte reparaties en werd beëdigd taxateur.

Hij bouwde al gauw een reputatie op in de Gooi en de Vechtstreek, waar maar weinig handelaren in tweedehands auto's actief waren.

Een opleiding op autogebied had hij niet, want die bestond niet in die tijd en hij moest het vooral hebben van wat hij in de praktijk had geleerd.

In de jaren 50 begon de Ford dealer V.A.B. (Verenigde Automobiel Bedrijf) in Amsterdam met een occasion afdeling waar Marten deze afdeling runde.

De stroom van inruilauto’s vonden via hem een nieuwe eigenaar, de meeste auto’s werden verkocht aan de tussenhandel & garagehouders.  

Marten kreeg omstreeks 1960 assistentie van twee van zijn zeven zoons, Ton (senior) en een jongere broer Mart, die auto's ook prachtig vonden.

Ton had echter een opleiding gehad als elektricien. Toen hij uit dienst kwam is hij bij zijn vader gaan werken en nam de occasion afdeling bij de V.A.B. van zijn vader over. Op de jaarlijkse Auto-RAI in Amsterdam had Ton de leiding over de afdeling waar de inruilauto’s getaxeerd dienden te worden. Dit was een belangrijk onderdeel van de verkoop op de Auto-RAI omdat de inruilprijs doorslaggevend kon zijn voor het sluiten van een verkoop.

Zijn jongere broer hoefde niet in dienst en was al een jaar eerder in het familiebedrijf gekomen.

Hij ging de garage in Hilversum runnen van waaruit vele auto’s hun weg vonden naar de verschillende showrooms in het land.

Mede door ruimte gebrek verhuisde Autobedrijf De Weerd later van de Violenstraat naar een groter bedrijfsgebouw aan de Havenstraat in Hilversum.

Ton senior en zijn broer namen het bedrijf in 1964 van hun vader over en zouden ruim twintig jaar samenwerken.

In 1984 is het bedrijf gesplitst om beide families later een toekomst te kunnen bieden.’’

 

Twee van Ton seniors zoons, Ton en Onno, namen het autobedrijf in 1991 over en legden de nadruk op reparaties en het verkopen aan particulieren.

De derde zoon rijdt taxi in de Gooi & Vechtstreek.

Het bedrijf T&O auto’s zit nu al weer vijfentwintig jaar op deze plek en heeft nu de nodige ruimte.

De familie De Weerd bestaat uit drie zoons, die allemaal wonen in Nederhorst den Berg.’’

Voordat Ton en Onno het bedrijf voort zetten hadden zij samen al een flink aantal jaren de werkvloer gedeeld en dat ging altijd in goede harmonie.

Een familiebedrijf geeft toch een bepaalde sfeer en gezelligheid, je hoeft bovendien nooit aan elkaar te twijfelen over geldzaken en dergelijke.

Wij zijn niet alleen compagnons maar ook broers, je ziet vaak bij compagnons die geen familie zijn, dat het op een gegeven ogenblik stopt of verkeerd gaat.

Ook de taakverdeling binnen T&O ging eigenlijk vanzelf, Onno heeft zich gespecialiseerd in het technische gedeelte en Ton doet vooral de in-en verkoop en alles wat er om de garage heen gebeurt.

 

In de loop der jaren is er wel eens een voorstel geweest om een dealerschap te beginnen. Hiervoor hebben wij nooit gekozen, mede omdat de vrije keuze van de voorraad een groot goed is.

Dit is dan ook een van de sterke punten van ons bedrijf. Want waar de dealer geconfronteerd wordt met een inruilwagen die men moet inruilen op een nieuw aan te schaffen auto, heeft T&O auto’s zelf de keuze om die auto’s in te kopen die voldoen aan de strenge selectie van een kwaliteitsoccasion. Hier wordt dan ook erg veel zorg en aandacht aan besteed. De criteria die wij hanteren is dan ook een vergelijk van prijs en kwaliteit en niet het vergelijken van een bouwjaar en prijs zoals de meeste handelaren plegen te doen. Door deze selectie beschikt T&O auto’s dan ook over een zeer goede kwaliteit en een variërend aanbod van occasions.

 
De Garage op FaceBook