Showroom van T en O Auto's
 E-mailPrint
Startpagina Showroom | Snel Zoeken


Detailpagina


Ford Fairlane 500 V8 Convertible
Kenmerken
Afgifte Deel I30-06-1957BrandstofBenzine
Carrosserie vormCabrioletAantal Deuren2
KleurCreme Zw.VersnellingenAutomaat
Gewicht-kg1762 BekledingLeder
Motorinhoud5400 cc³Nationale AutopasTer inzage
ABS-Airconditioning
StuurbekrachtigingElectr. Ramen
Centrale Deurvergr.-Cruise Control-
LM Velgen-Getint Glas
Trekhaak-Metallic lak-
Radio / CDAlarm-

Korte beschrijving

 

This car is Automatic Systematic Hydromatic....

 


Overige Kenmerken

 

1957 was een fantastisch goed jaar voor Ford , het was het eerste jaar dat Ford Chevrolet versloeg met de verkoopcijfers sinds 1935. De Fairlane 500 was de Top van de Ford productielijn en had een geheel nieuw ontworpen chassis waardoor de auto lager werd zonder concessie te doen aan de ruimte van het interieur. De auto was tevens langer en breder dan voorgaande modellen. De nieuwprijs van dit model Fairlane was $ 2.505,-

 

De Galaxie was eigenlijk een vergrote versie van de al lang in productie zijnde Fairlane. De Ford Galaxie was in productie van 1959 tot en met 1974. Uitgerust met de originele 5.4 Liter V8 motor met een vermogen van 225 pk. De Galaxie uit 1959 was een met chroom en roestvrijstaal versierd voertuig. Zoals elke auto in die tijd, had de auto, volgens veel mensen, een gelijkenis met een ruimteschip. Het was het ultieme beeld van overmaat bij de auto’s uit de late jaren vijftig. Een van die modellen was de “Skyliner retractable” met als kenmerk een inklapbare hardtop. De Skyliner retractable werd maar drie jaar gebouwd. De hardtop van de Skyliner werd opgevouwen in de kofferbak. Helaas was de constructie veel te duur, hetgeen te wijten was aan de complexiteit ervan. Toch werkte de constructie uitstekend, tenminste als een kleine kofferbak niet uitmaakt. Toch heeft deze auto de grootsheid behouden van de voertuigen uit de late jaren vijftig. De auto blijft een indrukwekkende verschijning met een eindeloze schoonheid. Van alle galaxie’s is de skyliner de meest memorabele auto.

 

Deze Fairlane is achterop voorzien van een Continentalkit, dit is de uitgebouwde speciale chrome achterbumper waar het reservewiel in is geplaatst. Bovendien heeft deze Fairlane nog steeds zijn originele radio, hetgeen een zeldzaamheid is.

 

Een absolute eyecatcher !

 


Bijzonderheden/Extra's

 

Even wat vrolijkheid, met een historisch Ford-promofilmpje van bijna 50 jaar oud. Gespot op een Amerikaans autoblog. Na al die trieste berichten over de enorme verliezen, net als bij concurrent GM & duizenden ontslagen bij de Ford Motor Company, even wat anders. Hier wordt de revolutionaire automatische overkapping gedemonstreerd van de Ford Fairlane Skyliner uit 1957. Toen wisten ze ook dat je met celebs zoals Lucille Ball auto’s kon verkopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucille Ball mag laten zien hoe makkelijk het werkt. Undecided

Klik hier -> http://nl.youtube.com/watch?v=vNrMPrH4Pl4

 

Tip : klik eens op de foto’s hiernaast voor een beter & groter beeld.

 


Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie


CONTACTFORMULIER
Naam *
Telefoon  
E-Mail *
Onderwerp *
Bericht *
(* Verplichte velden)

Unieke T en O Garantie