Showroom van T en O Auto's
 E-mailPrint
Startpagina Showroom | Snel Zoeken


Detailpagina


A-Ford 2.0 Shay Cabriolet


Kenmerken
Afgifte Deel I1980Kilometerstand66000
BrandstofBenzineCarrosserie vormCabriolet
Aantal Deuren2KleurZwart Gr.
VersnellingenAutomaatBekledingSkai
Motorinhoud2000 cc³Nationale AutopasTer inzage
ABS-Airconditioning-
StuurbekrachtigingElectr. Ramen-
Centrale Deurvergr.-Cruise Control-
LM Velgen-Getint Glas
Trekhaak-Metallic lak-
Radio / CDAlarm-

Korte beschrijving

De bedrijfsmascotte, betrouwbaarder dan het model uit 1929 !


Overige Kenmerken

Een unieke A-Ford die bijzonder fijn en gemakkelijk rijdt.


Bijzonderheden/Extra's

Geschiedenis :

Na de Eerste Wereldoorlog brak voor de Verenigde Staten een periode aan van hoge welvaart. In Amerika begon de consumptie-maatschappij; de verkoop was afgestemd op een zo groot mogelijk verbruik, niet op de behoefte. Het systeem van afbetaling werd ingevoerd, zodat de mensen zich nu dingen konden veroorloven zonder er eerst jaren-lang voor te hebben gespaard. Dat gold met name voor luxe-zaken zoals auto's. In deze tijd vond een concentratie plaats van de grootste autofabrieken. Ford kreeg dan ook twee andere concerns tegenover zich: General Motors en Chrysler.

Het succesvolle model "T" was volledig verouderd. Uit concurrentie-overwegingen moest een opvolger voor de T-Ford worden ontwikkeld. Ford sloot de hele fabriek om een half jaar later zijn geluk te beproeven met een volledig nieuw model. Dit werd de A-Ford in 1927. Aan het model uit 1903 was al eerder de naam "A" gegeven. Ford begon dus aan zijn tweede alfabet. Om dit nieuwe model A uit te brengen, moesten er 4.500 werktuig-machines worden omgebouwd of ingeruild. De 1.075 kg. wegende A-Ford was een volledige breuk met zijn voorganger. Hij was vernieuwend en modern. Om te beginnen was de motor een geheel nieuw ontwikkelde vier-cylinder. De drieversnellingsbak en de remmen op alle vier de draadspaakwielen waren eveneens nieuw. Twee motoren waren leverbaar; één met 2.023 cc en één met 3.285 cc. Net als de T-Ford was de A-Ford sterk en betrouwbaar. Een topsnelheid van ca. 85 km. per uur en een acceleratie van 0 - 80 km p/u in 17 seconden waren prestaties die alleen bij duurdere concurrenten te vinden waren.

Medio 1929 werd het programma nog aangevuld met een Convertible Cabriolet een veelgezocht en attractief model, die -in gesloten toestand het comfort van een gesloten wagen benaderde.

Ford heroverde met de A-Ford in Amerika weer de eerste plaats door meer auto's te verkopen dan de belangrijkste concurrent Chevrolet.

De A-Fords werden ook in Europa gemaakt. De prijs lag rond de 2.000,- gulden. De autofabricage stimuleerde andere industrieën; er was staal nodig, rubber en glas; er moesten wegen worden aangelegd; er moesten benzinestations worden gebouwd; er kwamen wegrestaurants. Dat alles betekende werk en dus inkomens voor miljoenen mensen. In vele Amerikaans huishoudens stond een telefoon en een radiotoestel. De Amerikaanse huisvrouw had allerlei moderne apparatuur zoals stofzuiger, strijkijzer, koelkast, wasmachine en electrisch fornuis. In de jaren '20 gebruikten de Amerikanen de helft van de electriciteit die er op de wereld werd geproduceerd. Bij de consument werden steeds nieuwe behoeftes gewekt & het werd de Amerikanen heel gemakkelijk gemaakt om nieuwe spullen te kopen: "LIVE NOW AND PAY LATER" was het motto.

In 1931 werd de 20 miljoenste Ford geproduceerd.

Tip : klik eens op de foto’s hiernaast voor een beter & groter beeld.


Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie


CONTACTFORMULIER
Naam *
Telefoon  
E-Mail *
Onderwerp *
Bericht *
(* Verplichte velden)

Unieke T en O Garantie