Showroom van T en O Auto's
 E-mailPrint
Startpagina Showroom | Snel Zoeken


Detailpagina


Humvee US Army

Kenmerken
Afgifte Deel I30-06-1986BrandstofDiesel
Carrosserie vormJeepAantal Deuren5
KleurCamoVersnellingenAutomaat
Gewicht-kg3000 BekledingStof
Motorinhoud6500 cc³ABS-
Airconditioning-Stuurbekrachtiging
Electr. Ramen-Centrale Deurvergr.-
Cruise Control-LM Velgen-
Getint GlasTrekhaak-
Metallic lak-Radio / CD
Alarm- 

Korte beschrijving

 

Hummer Time !!

 


Overige Kenmerken
 

High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle :

De M998 High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (afgekort tot HMMWV, dat uitgesproken wordt als Humvee) is een miltair voertuig. Hij heeft de rol van de Jeep en andere lichte vrachtwagens van het Amerikaanse leger vervangen en wordt ook door een aantal andere landen en organisaties gebruikt. Hummer is de merknaam die gebruikt wordt door General Motors. Humvee is de merknaam die gebruikt wordt door AMGeneral. De Humvee en de Hummer H1 rollen / rolden van dezelfde band in de fabriek van AMGeneral. De Hummer H2 en H3 komen uit fabrieken van General Motors.

 

Geschiedenis :

 

In de jaren 70 concludeerde het Amerikaanse leger dar de gemilitariseerde burgervrachtwagens niet langer voldeden aan de eisen. In 1977 ontwikkelde Lamborhini de Cheetah in een poging te voldoen aan de eisen van het leger. In 1979 gaf het leger specificaties uit voor een zeer mobiel voertuig met wielen, geschikt voor meerdere doelen, of in het Engels High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle afgekort tot HMMWW. In july van dat jaar begon AM General met de eerste ontwerpen en minder dan een jaar later was het eerste prototype, de M998 klaar om getest te worden.

In juni 1981 beloonde het leger AM General met een contract voor de ontwikkeling van meer prototypes om getest te worden. Later werd er een productiecontract gesloten voor de productie van 55.000 HMMWVs die in 1985 geleverd moesten worden. Tijdens Operatie Just Cause in 1989 werd de Humvee voor het eerst gebruikt. Intussen zijn zij tot de ruggengraat van de Amerikaanse eenheden gaan behoren. Meer dan 10.000 werden er tijdens de Irak oorlog in 2003 gebruikt.

 

Mogelijkheden :

 

Er zijn minstens zeventien verschillende versies van de HMMWV in dienst in het Amerikaanse leger. Humvees dienen als vervoermiddel voor lading of troepen, alsambulance of als drager van verschillende typen wapens, zoals diverse machinegeweren, TOW antitankrakketen en luchtdoelraketten. Daarnaast wordt het voertuig gebruikt om een bepaald type lichte houwitser te trekken. Er is nog niet zo lang geleden een nieuw type HMMWV bijgekomen waarmee het machinegeweer van binnenuit het voertuig bediend kan worden. Deze versie is bekend als de CROWS (Common Remotely Operated Weapon System) deze wordt bediend door een schutter achter de bestuurder, en werkt met een camera die weergeeft wat zich buiten het voertuig afspeelt. Hiermee loopt de schutter minder gevaar geraakt te worden. De CROWS installatie wordt op het dak aangebracht, deze is van binnenuit hetzelfde, met een ring waar normaal het machinegeweer zou komen met een luik voor de schutter.

 

Zie ook de geplaatste actiefoto’s van een Hummer Airlift en CROWS.

 

Tip : klik eens op de foto’s hiernaast voor een beter & groter beeld.

 


Bijzonderheden/Extra's

 

Deze Hummer zit bomvol extra's, zelfs een originele army navigatie.

 


Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie


CONTACTFORMULIER
Naam *
Telefoon  
E-Mail *
Onderwerp *
Bericht *
(* Verplichte velden)

Unieke T en O Garantie