Showroom van T en O Auto's
 E-mailPrint
Startpagina Showroom | Snel Zoeken


Detailpagina


Camaro

Kenmerken
Afgifte Deel I15-06-1971BrandstofBenzine
Carrosserie vormCoupeAantal Deuren2
KleurGeel/zwartVersnellingenAutomaat
Gewicht-kg1602 BekledingSkai
Nationale AutopasTer inzageABS-
Airconditioning-Stuurbekrachtiging
Electr. Ramen-Centrale Deurvergr.-
Cruise Control-LM Velgen
Getint GlasTrekhaak-
Metallic lakRadio / CD
Alarm- 

Korte beschrijving

 

Een Camaro Haaienbek in the house…

 


Overige Kenmerken

 

History :

 

Chevrolet zag hoe Ford met de Mustang een mega succes nummer te pakken had en wilde maar al te graag meedelen in dit succes, als antwoord om de concurrentie aan te gaan kwam Chevrolet met de Camaro. Zij die zich niet konden vinden in de Ford Mustang waren verheugd met de komst van deze nieuwe Ponycar. De naam Ponycar was ontstaan door Ford die met de Mustang een paar jaar eerder op de markt kwam en de naamgever was van de Ponycar-klasse.

 

Voordat er door General Motors een officiële mededeling werd gedaan, was er in april 1965 in diverse rapporten en autovak-bladen te lezen dat Chevrolet onder de codenaam Panther zich aan het voorberijden was om de concurrentie-strijd aan te gaan met de Ford Mustang.Op 21 juni 1966 kregen ca, 200 automotive journalisten een telegram van General Motors die luide "...Please save noon of June 28 for important SEPAW meeting. Hope you can be on hand to help scratch a cat. Details will follow...(signed) John L. Cutter – Chevrolet Public Relations – SEPAW Secretary." De volgende dag kregen de zelfde journalisten een ander telegram waar in stond "Society for the Eradication of Panthers from the Automotive World will hold first and last meeting on June 28...(signed) John L. Cutter – Chevrolet Public Relations SEPAW Secretary." Deze mysterieuze telegrammen hielden de journalisten in hun greep.

 

Op 28 juni 1966 hield General Motors een persconferentie in Detroit Statker Hilton Hotel. Dit was tevens de eerste keer dat 14 steden in korte tijd verbonden werden voor een life pers conferentie. De general manager van Chevrolet “ Pete Estes ” opende de conferentie en deelde mee dat dit de eerste en tevens de laatste bijeenkomst was van de Society for the elemination of Panthers from Automotive World, SEPAW. Pete Estes kondigde aan dat er een nieuwe autolijn aankwam genaamd project XP-836 een naam beginnend met de letter C zoals terug te vinden in de hele Chevrolet divisie zoals de Corvair, Chevelle, Cevy II en de Corvette. En dat het een naam zou zijn van kameraadschap zoals je die voelt bij vrienden, het gevoel van kameraadschap die voelt bij je persoonlijke auto. Voor ons betekend de naam dat gene wat we verwachten van deze auto…GAAN !!! De nieuwe naam Camaro werd toen voorgesteld. Journalisten uit de pers vroegen toen : “ what is a Camaro? ” het antwoord was : " a small, vicious animal that eats Mustangs ! "

 

De Camaro was vloeiender gelijnd en had bovendien een voor races gehomologeerde high performance-versie, de Z28. Daarvan zijn er slechts zes honderd gebouwd en ze behoren tot de meest begeerde Chevy´s aller tijden. De Camaro werd voor het eerst voorgesteld aan de pers in Detroit Michigan op 12 september 1966 en later op 19 september 1966 in Los Angeles Californie, waarna hij in de showrooms stond op 29 september 1966 als het 1967 model. De Pontiac Firebird deelde al veel onderdelen met de Camaro, maar in die tijd ontwikkelde elke divisie nog zijn eigen motoren en die waren dus totaal verschillend. Ook Pontiac bouwde een high performance-versie, de Trans Am. Tot de ponycar-klasse behoorden naast beide GM-modellen ook auto´s als de Plymouth Barracuda en de Dodge Challenger en natuurlijk de eerste van de stal, de Ford Mustang.

 

Alle vijf concurrenten raceten in Nascar´s Baby Grand National serie, de Trans Am serie en drag races. Daarbij was het een oorlog met fabrieks-pk´s die tot 1971 voortwoedde, toen de Clean Air Act er een eind aan maakte. Maar de tweede generatie van de Camaro/Firebird was al klaar en zag er absoluut indrukwekkend uit. Ze kwam nog met nieuwe grote motoren met veel vermogen. Standaard had het Chevy small block, de 5,7-liter V8 al 375 pk, terwijl het 7,2-liter big block een vermogen van 475 pk leverde. Belangrijk was natuurlijk ook het enorme koppel van deze V8-motoren. De oliecrisis van 1973 maakte ook aan deze motoren een eind en de V8´s voor de Camaro werden afgeknepen tot 145, 175 en 245 pk.

 

In 1975 bracht Chevrolet geen Z28 uit omdat ze geen auto konden bouwen die die naam waardig zou zijn. Tussen toen en nu heeft de Camaro zijn ups en downs gehad. De derde generatie heeft het tien jaar uitgehouden. In 1991 kreeg de Camaro een nieuwe carrosserie en kwamen er motoren met meer vermogen. Zo had in 1995 de 5,7-liter V8 320 pk, maar Chevrolet had niets gedaan om zijn zwaargewicht op dieet te zetten. En dat terwijl Ford de Mustang intussen totaal had vernieuwd en bovendien de high performance Cobra-versie op de wielen had gezet ! Jaar na jaar verkocht Ford meer Mustangs dan GM Camaro´s en Firebirds samen. Voeg daarbij het feit dat het segment de afgelopen tien jaar is gehalveerd en dan kun je wel begrijpen dat het voor GM niet meer de moeite loonde om voor 40 duizend auto´s een complete fabriek draaiende te houden. Met de 35th Anniversary modellen van zowel de Camaro als de Firebird heeft GM nu dan ook hun einde ingeluid.

 

Over het 1971 model :

 

Chevrolet introduceerde de 2e generatie Camaro in februari 1970 en zou 11 jaar in productie blijven.Al deze jaren is het onderstel de zogenaamde F-body platform ongewijzigd gebleven.In de loop der jaren werd de auto langer en breder als gevolg van de steeds weer aangepaste bodylijn, gevolg was dan ook dat de auto zwaarder werd.

 

Het model van 1971 onderging slechts kleine veranderingen ten opzichte van zijn voorganger het 70r model. De stoelen waren hoger door het integreren van de hoofdsteunen in de rugleuning. Kleine veranderingen zoals de aanduiding Camaro by Chevrolet achterop de auto werd Camaro. De instrument benamingen op het dashboard verdwenen en werden vervangen voor internationale symbolen. De grootste verandering vond plaats onder de motorkap. Door een mandaat van General Motors (de Clean Air Act) diende alle motoren ontworpen te worden om te kunnen draaien op lager octaangehalte en een lager loodgehalte of zelfs geheel loodvrij, deze milieumaatregel zorgde er voor dat vele PK’s de stal verlieten bij General Motors.

 

Het model van 71 ondervond veel tegenwind, een staking van 67 dagen en het afnemen van interesse in de ponycar market die aangewakkerd werd door de toren hoge verzekering-premies voor high performance auto’s.Geruchte deden de ronde dat het 71r model geen opvolger zou krijgen, iets wat inderdaad definitief leek door een nieuwe staking in de assemblage fabriek in Norwood Ohio waar de enige fabriek stond die Camaro’s & Pontiac Firebirds bouwde.De van Nuys fabriek in Caifornie was namelijk in 1970 gestopt met het maken van de Camaro en de Firebird om de productie van de Cevy Nova’s voorrang te geven.

 

De gele op de foto’s hiernaast heeft nog steeds dat gene zoals een stoere auto er uit hoort te zien. De lange motorkap, de lage opbouw met een schuin aflopende dakplaat tot aan de achterlichten, doen lijken alsof de auto vooruit wil….zelfs bij stilstand. Dat deze Camaro vooruit wil heeft hij te danken aan de 5.7 liter V8 met enorm koppel zodat hij zonder enige moeite rokend van zn plek kan komen. Deze Camaro hebben we verkocht aan een nieuwe eigenaar (zie foto) die erg enthousiast was over de conditie van deze mooie gele. Op de foto’s hiernaast zijn de laatste momenten vastgelegd toen de Camaro ons bedrijf verliet.

 

Op de laatste twee foto’s staat de laatste generatie Camaro in verschillende uitv. zie het verlaagde onderstel, velgen & de striping.

 

Tip : klik eens op de foto’s hiernaast voor een beter & groter beeld.

 


Bijzonderheden/Extra's

 

Meer info over deze Camaro Haaienbek :

 

  • Motor : V8
  • Lengte : 4,78 m
  • Breedte : 1,91 m
  • Wielbasis : 2,74 m
  • Gewicht : 1.545 m
  • Aantal zitplaatsen : 4
  • Fabrikant : Generals Motors.
  • Productie : 1967 tot 2002 hierna van 2009 tot....
  • Modellen : 2-deurs Coupe en de 2-deurs Cabriolet.
  • Onderstel : F-body van 1967 tot 2002 Zeta platform van 210 tot....

 

Wil je meer zien van het nieuwe model Camaro, klik dan eens op :

www.chevrolet.com/camaro/

 


Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie


CONTACTFORMULIER
Naam *
Telefoon  
E-Mail *
Onderwerp *
Bericht *
(* Verplichte velden)

Unieke T en O Garantie