Showroom van T en O Auto's
 E-mailPrint
Startpagina Showroom | Snel Zoeken


Detailpagina


Chevrolet Impala V8Kenmerken
Afgifte Deel I28-02-1959Carrosserie vormSedan
Aantal Deuren4KleurWit
VersnellingenAutomaatGewicht-kg1760
BekledingSkai/StofNationale AutopasTer inzage
ABS-Airconditioning-
StuurbekrachtigingElectr. Ramen-
Centrale Deurvergr.-Cruise Control-
LM Velgen-Getint Glas
Trekhaak-Metallic lak-
Radio / CDAlarm-

Korte beschrijving

 

De '59 Classic Chevrolet Impala “ Vleugels, Glas en Chroom ”

 


Overige Kenmerken

 

White lines

 

Deze Impala staat het hele jaar door keurig droog opgeborgen en mag zomers de weg op en daar heeft hij dan ook enorme zin in. De schitterende lijnen en kleuren met de door het zonlicht fonkelende chromen sierlijsten doen je verleiden voor een smooth ride, a ride back in time. De V8 heeft geen enkele moeite om deze toch wel zware auto in beweging te brengen, met Elvis uit de speakers en het hemelsblauwe interieur doet je denken dat je in de fifties bent beland. 

 

Nooit eerder heeft een autofabrikant in twee model jaren zulke grote veranderingen toegepast, zijn voorganger het 58r model was onopvallender en had meer ronde vormen. Het 59r model heeft strakke hoekige lijnen waarvan de V-vormige achterkant direct opvalt, hij is groter met een ruimer interieur, meer veiligheid, zuiniger en meer comfort. Het 59 model was het laatste ontwerp van de beroemde ontwerper Harley Earl die vanaf de begin jaren al modellen ontwierp voor GM en na dit ontwerp met pensioen ging. 

 

General Motors wilde reageren op de nieuwe ontwerpen van concurrent Chrysler die in die jaren de markt veroverde met nieuwe lange opvallende frisse modellen die gretig aftrek vonden. Meerdere merken maakte modellen met staartvinnen van monumentale proporties, Chevrolet wilde delen in het succes van deze markt en ontwierp de 1959 Impala, de Chrysler killer was born. 

 

De vinnen zijn horizontaal geplaatst zodat de lijnen van de auto één zijn met het wegdek wat onder de auto door glijd. Vanuit een lager gelegen punt lopen de vinnen links en rechte omhoog waardoor de karakteristiek V-vorm ontstaat. De druppelvormige achterlichten lopen geheel mee in deze lijn. De koplampen zijn direct naast de grill geplaatst, bij de voorgaande modellen zaten deze boven de grill. Direct boven de grill zit ook een luchtinlaat die meer sierlijk dan functioneel is, aan de buitenkant van deze luchtinlaat zijn de knipperlichten geplaatst. De ramen zijn ook veel groter dan men gewent was in voorgaande jaren waardoor het zicht rondom enorm verbeterde. Nadeel van het grotere glasoppervlak dat doorliep in de dakplaat was, dat de temperatuur in de auto door het invallend zonlicht enorm kon oplopen. Op de flanken werd de Impala voorzien van grote roestvrij stalen sierlijsten die vooraan bij elkaar komen als een speerpunt, het geen de auto een snel uiterlijk geven. De ingang van de brandstoftank zit verstopt achter het neer te klappen nummerbord. Grappig detail is de dummy uitlaatpoort, die in het midden bovenaan in de chromen omlijsting van het achterraam is geplaatst. 

 

Coole blik

 

Dat stoere kereltje die met zijn arm uit het raam hangt is mijn zoon Daan, naast hem zit zijn maatje Davey. Op de foto is Daan 10 jaar oud, nu is hij bijna 18, de auto is onveranderd maar Daan ken je niet meer terug. Leuke was dat toen ik deze foto maakte tegen hem zij een beetje stoer te kijken…want tja hij zat achter het stuur van een coole wagen en daar hoort een coole blik bij. 

 

Movie Star :

 

Wat ik erg grappig vind is dat Disney’s Pixar in de film Cars de 59r Impala een hoofdrol heeft gegeven. De Impala komt tot leven en is genaamd Ramone, hij rolt in verschillende carrosseriekleuren over het doek en weet een betoverende indruk achter te laten. Als ik met de auto rij, of als deze bij onze garage staat zijn het vooral de kinderen die deze Impala direct herkenen en enthousiast roepen hey kijk dat is Ramone uit CARS !!!

 


Bijzonderheden/Extra's

 

Het aantal gefabriceerde Chevy's is enorm, 1,4 miljoen vonden in 1959 een eigenaar. Door GM geproduceerde modellen in 59 waren :

 

De Impala serie :

 

 • Impala Convertible.
 • Impala 4 Door Sedan.
 • Impala Sport Coupe 2 Door Hard Top.
 • Impala Sport Sedan 4 Door Hard TopImpala 4 Door Sedan.

 

De 1959 Chevrolet Bel Air Serie :

 

 • Bel Air 2 Door Sedan
 • Bel Air 4 Door Sedan
 • Bel Air Sport Sedan 4 Door Hard Top

 

De 1959 Chevrolet Biscayne Serie :

 

 • Biscayne 4 Door Sedan.
 • Biscayne 2 Door Sedan.
 • Biscayne 2 Door Utility Sedan.

 

De 1959 Chevrolet Station Wagons :

 

 • Nomad 4 Door 6 Passenger.
 • Parkwood 4 Door 6 Passenger.
 • Kingswood 4 Door 9 Passenger.
 • Brookwood 2 Door 6 Passenger.
 • Brookwood 4 Door 6 Passenger.

 

Tip : klik eens op de foto’s hiernaast voor een beter & groter beeld.

 


Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie


CONTACTFORMULIER
Naam *
Telefoon  
E-Mail *
Onderwerp *
Bericht *
(* Verplichte velden)

Unieke T en O Garantie